петак, 7. новембар 2014.

Behind the scenes


Kako do ruskih (apsolutnih) zgibova, front, back levera, plancha i ostalih elemenata iz calisthenicsa tj, gimnastike? Koji program, koje vežbe da radim, koju tehniku da iskoristim da bi uradio zastavu?

Dok pišem ovo verovatno naslućujete odgovor. Ne postoji prečica, ne postoji tehnika koju možete da upotrebite i da uradite planche preko noći, postoje samo smernice i pravilan način da se uradi.

Izbrišite iz glave podelu između početničkih vežbi i vežbi za napredne. Napredniji i teži elementi dođu sami po sebi POTPUNIM OVLADAVANJEM osnovnim vežbama. Nastojite da vaše zgibove, propadanja, sklekove dovedete do perfekcije. Pokreti moraju da budu tečni, sa 0 momentuma, mišić mora da kontroliše celi pokret, ni u jednom trenutku ne treba da dopuštate da gravitacija radi za vas.
Za potpunog početnika savetovao bih makar 2 godine da provede na usavršavanju tehnike, razvijanju snage i izdržljivosti kod osnovnih vežbi.
(Stavicu uskoro i video tutoriajale svih osnovih vežbi).


A što se tiče ekstremnijih elemenata poput plancha, levera itd... Ako ste mislili da ljudi koje gledate na youtube treniraju na taj način stalno, malo ćete se iznenaditi. Osamdeset posto njihovog treninga se i dalje bazira na osnovnim vežbama, a tu i tamo urade po neki planche, lever čisto da bi telo zapamtilo pokret kako bi mogli da ga izvedu kada je potrebno, tj. za kamere.

Evo vam intervju sa Hanibalom i Frenkom pa sami prosudite:
https://www.youtube.com/watch?v=M_gCKQTKzus
https://www.youtube.com/watch?v=CDrl4LuhIeA

Dakle, ne stidite se zgibova, propadanja, sklekova, čučnjeva u parku, možda ne izgleda previše atraktivno, ali verujte mi potpunim ovladavanjem tim pokretima postaćete mnogo jači i sigurnije stići i do težih elemenata, nego li mlataranjem i krivljenjem po šipkama, što obično dovede do povrede.

Ukratko budite SKROMNI, u smisli realni prema vašim trenutnim mogućnostima, PAMETNO pristupite treningu, i najviše od svega budite ISTRAJNI i rezultati će doći.

Нема коментара:

Постави коментар